loading
close
Loading.. new window reload
+31 (0)20 30 30 609 - Give us a call to get started.

Amstelveen wil nog strengere regels voor vakantieverhuur dan Amsterdam


Date: 2017, 27 September

 

In navolging van Amsterdam wil ook de gemeente Amstelveen de overlast door tijdelijke verhuur zoals Airbnb aanpakken. Het Amstelveense college wil een meldplicht en een maximale verhuurduur van 30 dagen instellen.
'Een huis voor veel geld verhuren is inmiddels aantrekkelijker dan het houden van een wietplantage op zolder. Huizen zijn handelswaar geworden. Dit drijft de prijzen op', aldus VVD-wethouder Herbert Raat.


Woningdelen
Wel wil de gemeente woningdelen in bepaalde delen toestaan, om zo expats en studenten tegemoet te komen. Met de nieuwe beleidsregels is het toegestaan om maximaal twee kamers tijdelijk te verhuren, mits de hoofdbewoner kan aantonen dat hij of zij de woning zelf als vast woonverblijf gebruikt.

Amsterdam
In Amsterdam wordt de meldplicht voor vakantieverhuur per 1 oktober actief. Met de maatregel wil de gemeente de negatieve gevolgen van toeristische verhuur van woningen beperken. In Amsterdam mogen woningen niet langer dan 60 dagen worden verhuurd.
Het Amstelveense voorstel wordt op 28 november besproken in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur en op 13 december in de gemeenteraad.

Bron: http://www.at5.nl/artikelen/173531/amstelveen-wil-nog-strengere-regels-voor-vakantieverhuur-dan-amsterdam

 

« Back to Overview