loading
close
Loading.. new window reload
+31 (0)20 30 30 609 - Give us a call to get started.

Wat is het verschil tussen shortstay en vakantieverhuur?


Short Stay en Vakantieverhuur

 

De definitie hieronder komt van Stadsdeel Amsterdam:

Voor shortstay is een vergunning van het stadsdeel nodig. Voor vakantieverhuur is geen vergunning nodig. Wel moet u zich aan de regels van de gemeente houden.

Bij shortstay woont u als verhuurder niet zelf in de woning. Bij vakantieverhuur woont u als verhuurder wel zelf in de woning. U moet op dit adres ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP).

Bij shortstay mag een woning voor aansluitende periodes van minimaal zeven nachten tot maximaal zes maanden worden verhuurd, aan verschillende toeristen of expats. Bij vakantieverhuur mag u uw woning alleen incidenteel verhuren en dus niet op bedrijfsmatige wijze.

De verhuurperiode van shortstay mag niet korter zijn dan zeven nachten. De verhuurperiode van vakantieverhuur mag wel korter zijn dan zeven nachten.

Let op: vakantieverhuur en shortstay is niet hetzelfde als Bed and Breakfast (B&B). In een B&B biedt u tegen betaling logies en ontbijt aan in een deel van de woning waar u zelf in woont.

Bron: Amsterdam.nl

Shortstay en vakantieverhuur is geen onderdeel van onze aktiviteiten en zal het ook niet worden. Renthouse Vastgoed is gespecialiseerd enkel en alleen in lange termijn verhuur, dat wil zeggen, verhuur vanaf 12 maanden.

 

Geïnteresseerd in lange termijn verhuur? Bels ons nu

+31 (0) 31 20 30 30 609